اهمال کاری چیست؟

تصویر پروفایل
اهمال کاری چیست؟

مقدمه

در ادامه مقالات مرتبط با کمال گرایی در این مقاله قصد داریم به بررسی اهمال کاری بپردازیم. اهمال کاری رفتاری که همه ما گاهی انجام می دهیم.

اهمال کاری چیست؟

اهمال کاری یک رفتار شایع در افراد کمال گرا می باشد. فرد کمال گرا انجام کارها را تا زمانی که به نظر وی زمان مناسبی است و همه چیز برای انجام کار به بهترین نحو مهیا است به تأخیر می اندازد. فرد کمال گرا در آخرین لحظات که دیگر راهی بجز انجام دادن اقدام به انجام کارها نمی کند. به تأخیر انداختن کارها توسط افراد کمال گرا اهمال کاری نامیده می شود.

اهمال کاری در واقع باعث بالا رفتن کمال گرایی فرد می شود. همچنین کمال گرایی نیز موجب افزایش به تعویق انداختن کارها می شود. این رفتار ها در واقع یک چرخه معیوب ایجاد می کنند.

اهمال کاری همچنین باعث می شود فرد رسیدن یک زمان مطلوب را پیش بینی کند. در واقع از نظر فرد کمال گرا زمان حال زمان مناسبی برای انجام کارها نمی باشد. همیشه یک عامل یا همه عوامل برای شروع کار مهیا نیست. فرد کمال گرا به این نتیجه می رسد که وقتی که زمان طلایی انجام کار فرا رسید، او به موفقیت دست می یابد.

ارزیابی موفقعیت باعث می شود چرخه معیوب کمال گرایی و اهمال کاری ادامه یابد.

 اهمال کاری با تنبلی متفاوت می باشد. فرد کمال گرا به امید رسید زمان مناسب انجام کارها را به تأخیر می اندازد. فرد تنبل به امید اینکه فرد دیگری کار مورد نظر را انجام دهد اصلا برای انجام اقدامی نمی کند.

مشکلات ناشی از اهمال کاری

اولین مسئله ای که در اثر این رفتار ایجاد می شود این است که فرد به امید رسیدن زمان مناسب عمل را به تأخیر می اندازد. این امر سبب می شود اضطراب ناشی از انجام کار کاهش یابد. اتفاقی که در واقعیت رخ می دهد این است که یک پرونده باز در ذهن فرد به وجود می آید. که این خود عامل استرس و اضطراب می باشد. اهمال کاری در فرد احساس اضطراب و ناتوانی ایجاد می کند و موجب کاهش اعتماد به نفس در فرد می شود.

رهایی از اهمال کاری

برای رهایی اول باید یک لیست از رفتارهای اهمال کارانه خود تهیه کنید. پس از تهیه لیست مشخص کنید که هر کدام از رفتارها در شما چه احساسی ایجاد می کند.

در مرحله بعد برای رها شدن از این چرخه معیوب هر شب یک لیست از کارهایی که روز بعد باید انجام دهید تهیه کنید. آخر لیست خود این جمله را یادداشت کنید که حتی اگر هیچ چیزی برای انجام کارها مناسب نباشد من شروع می کنم. با این جمله خود را به انجام دادن کارها متعهد کنید.

در روز بعد پس از انجام هر کار به خود بازخورد مثبت بدهید. در این مرحله در واقع شما از فنون اصلاح و تغییر رفتار استفاده می کنید. در ابتدا برای انجام هر کدام از کارهایی که در لیست روزانه خود دارید به خود تقویت مثبت می دهید و در مراحل بعد به تدریج تقویت کننده ها را کاهش داده و فقط وقتی که همه کارهای لیست انجام شد به خود تقویت مثبت می دهید.

جمع بندی

 قطعا انجام دادن کارها حتی در حد متوسط بهتر از انجام ندادن آن ها به امید رسیدن یه روز خوب می باشد. همچنین آگاهی از این نکته که پیشرفت تدریجی و گام به گام رخ می دهد سبب کاهش استرس و ایجاد انگیزه برای کارها می شود.

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟

تقریبا

خیر

دانلود مطلب

فهرست مطلب