ژان ژاک روسو: زندگینامه، تحصیلات و نظریه ها

تصویر پروفایل
ژان ژاک روسو: زندگینامه، تحصیلات و نظریه ها

مقدمه

ژان ژاک روسو نظریه پرداز رشد و پیرو مکتب طبیعت گرایی بود. وی رشد را مرحله ای می دانست و اعتقاد داشت در فرایند رشد، هر کودک مراحل تکامل گونه انسان را طی می کند. نظریات روسو بر روانشناسی رشد تأثیر گذار بود.

تولد و کودکی ژان ژاک روسو

روسو در بیست و هشتم ژوئن سال 1712 در ژنو متولد شد. پدر وی ساعت ساز بود مادرش چند روز پس از زایمان و تولد ژان درگذشته بود، به همین دلیل روسو تا هشت سالگی با پدر و عمه اش زندگی می کرد. عمه روسو به وی اجازه نمی داد تا با سایر کودکان بازی کند. پدرش نیز وی را عامل مرگ مادرش می دانست. زمانی که روسو ده ساله بود پدرش به دلیل شرکت در یک درگیری تحت تعقیب قرار گرفت و متواری شد.

روسو تا شانزده سالگی کودکی منزوی بود، به همین دلیل زمان خود را به مطالعه و خیال پردازی می گذراند. پس از آن به سفر کردن پرداخت.

تحصیلات ژان ژاک روسو

روسو در زمینه فلسفه و موسیقی مطالعه و تحصیل کرد.

شغل ژان ژاک روسو

روسو در نوجوانی به حکاکی مشغول بود. پس از آن به نویسندگی در زمینه های فلسفه، موسیقی، سیاست، ادبیات و تربیت پرداخت.

ازدواج ژان ژاک روسو

روسو در سی و سه سالگی با ترزه لو وامور ازدواج کرد. حاصل این ازدواج پنج فرزند بود که روسو به دلیل عدم توانایی مالی برای بزرگ کردن فرزندان خود آنها را به پرورشگاه سپرد.

ایده ها و نظرهای ژان ژاک روسو

نوباوگی: از تولد تا دو سالگی که کودک تنها از حواس خود برای برقراری ارتباط با جهان استفاده می کند. در این دوران زبان آموزی آغاز می شود و به تدریج توسط خود کودک اصلاح می گردد.

کودکی: از دوسالگی تا دوازده سالگی. شروع این دوران با استقلال کودک همراه است. توانایی استدلال نیز در این دوران در کودک شروع به شکل گیری می کند. این استدلال از نوع شهودی می باشد و با حرکات و حواس بدنی در ارتباط است.

اواخر کودکی: این دوره تا پانزده سالگی می باشد و انتقال از کودکی به نوجوانی را در پی دارد. در این دوران توان جسمانی کودک افزایش می یابد و در زمینه فرایند های شناختی پیشرفت می کند. این زمان دوره پیش اجتماعی نیز می باشد.

نوجوانی: بلوغ در این دوران سبب می شود کودک نه تنها از لحاظ ظاهری تغییر می کند بلکه به موجودی اجتماعی نیز تبدیل شود، فرایندهای شناختی کودک نیز پیشرفت کرده و به توانایی تفکر انتزاعی دست می یابد.

روش تربیتی روسو: روسو  طبیعت گرا بود به همین دلیل اعتقاد داشت کودک به طور طبیعی توانایی دستیابی به قابلیت های مورد نیاز خود را دارد. پس از رسیدن به نوجوانی و ورود به اجتماع می تواند با جامعه کنار آید.

آثار روسو

  • امیل
  • اعترافات
  • غیب گوی روستا
  • نارسیس یا عاشق خود
  • گفتار در مورد منشأ نابرابری انسان ها
  • نامه ای به دالامبر در مورد تئاتر
  • نامه های اخلاقی
  • هلوئیز جدید
  • قرارداد اجتماعی
  • نامه هایی از کوهستان

مرگ ژان ژاک روسو

روسو در دوم ماه ژوئیه در سال 1877 بر اثر سکته درگذشت، برخی معتقدند که وی خودکشی کرده است.

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟

تقریبا

خیر

دانلود مطلب

فهرست مطلب