مارگارت اس ماهلر: زندگینامه، تحصیلات و نظریه ها

تصویر پروفایل
مارگارت اس ماهلر: زندگینامه، تحصیلات و نظریه ها

مقدمه

مارگارت اس ماهلر روانشناس اهل مجارستان بود. وی نظریه پرداز رشد بود که در زمینه روابط شیء تحقیق می کرد و نظریه تفرد-جدایی را به روانشناسی عرضه کرد.

تولد و کودکی مارگارت اس ماهلر

ماهلر در دهم می سال 1897 در  شهر شوپرون کشور مجارستان متولد شد. پدر ماهلر پزشک و مادرش زنی خانه دار بود. مادر وی که هنگام تولد مارگارت زن جوان 19 ساله ای بود به دخترش ابراز علاقه نمی کرد و نسبت به وی بی تفاوت بود. ماهلر مادرش را زنی زیبا اما خود شیفته توصیف می کرد. هنگامی که مارگارت 4 ساله بود مادرش دختر دیگری به دنیا آورد که خیلی مورد توجه وی قرار گرفت. به گفته ماهلر، این اولین رابطه مادر و کودک بود که وی به آن توجه کرد.

تحصیلات مارگارت اس ماهلر

در دوران تحصیلات ابتدایی ماهلر کودک با استعدادی بود. وی در 16 سالگی برای ادامه تحصیل، شهر خود را به مقصد بوداپست ترک کرد. ماهلر تحصیلات خود را در رشته ی پزشکی ادامه داد و در سال 1922 از دانشگاه نیا فارغ التحصیل شد.

در دوران تحصیل در بوداپست با آلیسه بالیت دوستی شد. آشنایی با خانواده بالیت که در روانکاوی فعال بودند سبب شد تا وی نیز به روانکاوی علاقمند شود.

ازدواج ماهلر

مارگارت در سال 1936 با پاول ماهلر ازدواج کرد و نام خانوادگی خود را از شینبرگر به ماهلر تغییر داد. ماهلر یهودی تبار بود. بعد از به قدرت رسیدن نازی ها به همراه همسرش به امریکا مهاجرت کرد.

شغل مارگارت اس ماهلر

ماهلر پس از پایان تحصیلات پزشکی دوره روان تحلیل گری را نیز به پایان رساند و به عنوان روانپزشک کودک فعالیت کرد. پس از مهاجرت به امریکا در دانشکده پزشکی آلبرت انیشتین به عنوان استاد مشغول به فعالیت شد. وی در آکادمی روان تحلیل گری فیلالدلفیا نیز به آموزش علاقمندان به روان کاوی می پرداخت.

ایده ها و نظریات مارگارت ماهلر

مراحل طبیعی رشد: از نظر ماهلر رشد مرحله ای می باشد و رشد طبیعی را شامل 7 مرحله به شرح ذیل می دانست

  • تا 1 ماهی:مرحله اوتیسم به هنجار (در خود ماندگی به هنجار) می باشد که در طی آن کودک بر حالت های فیزیکی که از درون وی نشئت می گیرد، تمرکز می کند.
  • 1 ماهگی تا 5 ماهگی: مرحله همزیستی بهنجار می باشد که طی آن کودک نسبت به محرک های بیرونی نیز پاسخگو می باشد. این مرحله همراه با نوعی از خطای حسی می باشد که کودک در آن خود و مادرش را یکی می  داند.
  •  5 ماهگی تا 9 ماهگی: مرحله جدایی می باشد که در طی آن کودک به بررسی تفاوت مادر خود با دیگران می پردازد. در این مرحله کودک ترس از غریبه را نشان می دهد.
  • 9 ماهگی تا 12 ماهگی: مرحله تمرین کردن اولیه می باشد. کودک توانایی سینه خیز رفتن را به دست می آورد و از مادر فاصله می گیرد تا به بررسی محیط اطراف بپردازد، اما همچنان به مادر متکی می باشد. کودک نیاز دارد  تا از حضور مادر در اطراف خود اطمینان یابد.
  • 12 ماهگی تا 15 ماهگی: مرحله تمرین کردن. در طی این مرحله کودک نو پا با علامقمندی بسیار به کشف محیط می پردازد و برخلاف مرحله قبل نیاز به اطمینان از حضور مادر را ندارد.
  • 15 تا 24 ماهگی: مرحله نزدیکی خواهی می باشد. کودک به میزانی از رشد شناختی دست می یابد که در آن نسبت به نیازمندی خود به حضور مادر آگاهی می یابد ولی همچنان نیاز به استقلال را در خود احساس می کند. دوگانگی در این مرحله کودک را تحت فشار قرار می دهد و سبب آشفتگی وی می شود. در این مرحله کودک در برابر خواست دیگران از کلمه نه استفاده می کند.
  • 24 تا 30 ماهگی: مر حله آغاز ثبات شیء می باشد. در این مرحله کودک تصویری مثبت از مادر درونی می کند. این درونی سازی سبب می شود تا حتی زمانی که مادر حضور ندارد کودک وی را در دسترس بداند. ماهلر برای دستیابی کودک به این مرحله دو شرط را مطرح می کند. شرط اول اینکه کودک باید بداند حتی اگر چیزی قابل دیدن نباشد باز هم وجود دارد، شرط دوم اینکه کودک طی مراحل قبل به این اطمینان دست یافته باشد که می تواند به مادر خود اطمینان کرده و رفتار وی را پیش بینی کند.

اختلال روانپریشی همزیستی: این اختلال که توسط ماهلر معرفی شد، در حدود 3 یا 4 سالگی بروز می کند. در این اختلال کودک نوعی ترس را تجربه می کند که در طی آن به مادر یا مراقب خود چسبیده و از وی جدا نمی شود. ماهلر ای اختلال را ناشی از تخطی از مراحل طبیعی رشد می داند.

آثار ماهلر

  • تولد روانی همزیستی و فردیت نوزادانسان
  • در مورد همزیستی انسانی و فراز و نشیب های فردیت: روان پریشی نوزادی
  • خاطرات مارگارت ماهلر
  • روان پریشی نوزادان و کمک های اولیه

مرگ مارگارت اس ماهلر

ماهلر در دوم اکتبر سال 1985 در سن 88 سالگی در نیویورک درگذشت.

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟

تقریبا

خیر

دانلود مطلب

فهرست مطلب