اختلال درد جنسی چیست: معرفی، علائم و درمان

تصویر پروفایل
اختلال درد جنسی چیست: معرفی، علائم و درمان

مقدمه

ممکن است از رابطه جنسی بیزار باشید. زیرا درد زیادی را در رابطه خود تجربه می کنید و تحمل برقراری رابطه جنسی برای شما بسیار سخت و مشکل باشد. احتمالا شما به اختلال درد جنسی مبتلا می باشید. در ادامه به طور کامل به توضیح این اختلال می پردازیم.

اختلال درد جنسی چیست؟

اختلال درد جنسی یا دخول تناسلی-لگنی به معنای درد دائمی یا باز پیدا در حین آمیزش. برخی از افراد می گویند این درد در هنگام دخول آغاز شده با اینکه برخی ادعا دارند این درد بعد از دخول شروع می شود. در نسخه قدیمی DSM این اختلال به دو دسته واژینیسم و مقاربت دردناک (دیسپارونیا) تقسیم می شد. اما در DSM5 این دو دسته با هم ادقام شده اند و به اختلال درد جنسی یا دخول تناسلی-لگنی نام گذاری شده اند زیرا طبق پژوهش های انجام شده این دو اختلال به نوعی با هم رخ می دهند. در پژوهشی که مستقیما تنش عضلانی مهبل را اندازه گیری می کرده است، زنان مبتلا به درد تناسلی و درد مهبلی در عمل غیر قابل تفکیک می باشد و ادغام آن ها معقولانه به نظر می رسد.

شیوع

میزان شیوع برای نشانه های موقتی درد در حین برقراری رابطه جنسی، در میان زنان 10 تا 30 درصد گزارش شده است. این موضوع برای متخصصان زنان و زایمان شکایت بسیار رایجی می باشد. اکثریت آمار برای این اختلال متعلق به زنان می باشد چرا که بعید است مردان برای این قبیل مشکلات خود به دنبال درمان باشند.

علائم اختلال درد جنسی

علائمی که طبق DSM5 برای این اختلال مطرح شده عبارتند از:

  • ناتوانی در دخول مهبلی هنگام آمیزش
  • درد محسوس فرجی-مهبلی یا لگنی هنگام دخول یا فعالیت های آمیزشی
  • ترس یا اضطراب محسوس درباره درد یا دخول
  • انقباض محسوس عضلات کف لگن در هنگام اقدام برای دخول مهبلی
  • این مشکلات مداوم و باز پیدا باید برای حداقل 6 ماه دوام داشته باشد

تشخیص اختلال درد جنسی

در ابتدا ممکن است پزشک معاینات بدنی انجام دهد زیرا مهم ترین نکته که برای تشخیص این اختلال باید در نظر گرفت درد حاصل شده نباید ناشی از یک مشکل پزشکی مانند عفونت باشد و یا نباید ناشی از فقدان خیس شدگی مهبلی باشد که در اثر میل جنسی پایین و یا یائسگی رخ می دهد. پس در صورتی که این مشکلات رد شود پزشک اختلال شما را با توجه به علائم تشخیص گذاری می کند.

درمان اختلال درد جنسی

درمان رفتاری برای کاهش اضطراب در این اختلال مفید واقع شده است برای مثال ابتدا به فرد آموزش های روانی درباره بدن خویش داده می شود بعد تمریناتی برای حفظ آرامش انجام داده و رابطه جنسی برقرار می کند. این برنامه های آموزش روانی به میزان زیادی اضطراب فرد را کاهش می دهد. مشاوره زناشویی نیز به افراد کمک می کند تا بتوانند این مشکل را حل کنند.

جمع بندی

اگر به این اختلال مبتلا هستید به پزشک مراجعه کنید به دنبال درمان باشید. ترس و خجالت را کنار بگذارید و راهی برای بهبود رابطه ی خود و سلامتی خودتان پیدا کنید. مراجعه به کلینیک های سلامت جنسی و پزشک را در الویت قرار دهید.

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟

تقریبا

خیر

دانلود مطلب

فهرست مطلب