اختلال انزال زودرس چیست: معرفی، علائم و درمان

تصویر پروفایل
اختلال انزال زودرس چیست: معرفی، علائم و درمان

مقدمه

اختلال انزال زودرس یا زودانزالی یکی از اختلالات ارگاسمی می باشد. این اختلال مختص مردان می باشد و شایع است. در ادامه به طور کامل به توضیح این اختلال می پردازیم.

اختلال انزال زودرس چیست؟

اختلال انزال زودرس یا زودانزالی به شرایطی گفته می شود که مرد قبل از شریک جنسی خویش دچار انزال (ارگاسم) شده و این موضوع پیوسته تکرار شود. بعضی مواقع این مسئله طبیعی می باشد و بر اثر پرهیز طولانی از انجام رابطه جنسی به وجود می آید. اما اگر این موضوع ادامه داشته باشد به روابط فرد ضربه وارد می کند و باعث مشکلات جدی نیز می شود.

علائم اختلال انزال زودرس

این اختلال علائم خاصی ندارد. انزال یا ارگاسم رسیدن فرد در طی دقایق اولیه رابطه جنسی (معمولا 1 دقیقه پس از دخول) در دست کم 75 درصد مواقع که حداقل به مدت 6 ماه وجود داشته باشد.

علل اختلال انزال زودرس

  • اختلال های روانی مانند افسردگی، اضطراب
  • فاصله ی زیاد در داشتن رابطه جنسی
  • عدم وجود تجربه جنسی

تشخیص اختلال انزال زودرس

اختلال انزال زودرس علائم واحد و مشخصی دارد اگر فرد علائم را داشته باشد می تواند به پزشک مراجعه کند و با تایید پزشک به دنبال درمان باشد.

درمان اختلال انزال زودرس

گاهی اوقات تجربیات تلخ گذشته و آسیب هایی که به فرد وارد شده است می تواند از علل به وجود آورده باشد. در این صورت فرد روانشناس می تواند در حل کردن این مسائل به فرد کمک کند. استرس، اضطراب و افسردگی نیز در زود انزالی را تشدید می کنند فرد باید با کمک روانشناس موضوعاتی که باعث استرس و … می شود را کنترل کند.

برای درمان این اختلال اکثرا از تکنیک مسترز و جانسون بهره می گیرند. روش فن فشار یکی از این تکنیک ها است. در این فن همسر یا شریک جنسی فرد آموزش می بیند تا آلت تناسلی مرد را از ناحیه حشفه (قسمت جلویی آلت تناسلی مردان) فشار می دهد که این شرایط باعث کاهش سریع برانگیختگی می شود. فن فشار در وضعیت غیر آمیزشی باید صورت گیرد و یا در حین دخول در طی زمانی مناسب زن آلت تناسلی را بیرون کشیده و فن فشار را اجرا می کند.

برای این اختلال دارو های ضد افسردگی مخصوصا SSRI تجویز می شود و تاثیر گذار هستند. داپوکستین دسته ای دارو های SSRI می باشند و از سوی سازمان غذا و داروی آمریکا تایید شده اند و برای درمان انزال زودرس تجویز می شوند. ورزش کردن، یوگا و مدیتیشن نیز در پیشگیری و درمان این اختلال موثر می باشد. تقویت عضلات شکمی و عضلات تحتانی را متخصصان برای درمان زود انزالی توصیه می کنند.

جمع بندی

با توجه به مباحثی که در بالا توضیح دادیم این اختلال می تواند روابط فرد را در زندگی تحت تاثیر قرار داده و مشکلاتی در این زمینه ایجاد کند. بهتر است اگر به این اختلال مبتلا هستید به دنبال درمان باشید. و از شریک جنسی خود بخواهید در این راه همراه شما باشند.

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟

تقریبا

خیر

دانلود مطلب

فهرست مطلب