اختلال آزارگری جنسی (سادیسم): معرفی، علائم و درمان

تصویر پروفایل
اختلال آزارگری جنسی (سادیسم): معرفی، علائم و درمان

مقدمه

اختلال آزارگری جنسی یا سادیسم جز اختلال انحرافات جنسی محسوب می شود. آسیب وارد کردن به دیگران برای رضایت جنسی که می تواند تاثیر بسیار بدی روی روابط افراد و داشته باشد و آسیب شدیدی به شریک جنسی فرد وارد شود در ادامه به طور کامل به توضیح این اختلال می پردازیم.

اختلال آزارگری جنسی چیست؟

اختلال آزارگری جنسی یا سادیسم میل شدید و باز پیدا برای کسب یا افزایش رضایت جنسی از طریق اعمال درد جسمی یا رنج روانشناختی مانند تحقیر فرد دیگر. آزارگری جنسی یا سادیسم وقتی با ویژگی‌ های اختلال شخصیت ضداجتماعی، کنترل ضعیف تکانه، عدم صداقت، عدم همدلی و پشیمانی همراه شود، خطرناک تر شده و درمان آن نیز با دشواری همراه می گردد.

شیوع

شیوع این اختلال در جمعیت کلی نامعلوم است و اکثر مواقع براساس مجرمین مراجع قضایی تعیین می شود. براساس ملاک های این اختلال شیوع به طور گسترده ای از 2 تا 30 درصد متغیر می باشد. در آمریکا کمتر از 10 درصد از مجرمین جنسی در دادگاه های مدنی دچار آزارگری جنسی می باشند. همینطور میزان اختلال آزارگری جنسی در میان افرادی که با انگیزه جنسی مرتکب قتل شده اند از 37 تا 75 درصد در نوسان است.

علائم اختلال آزارگری جنسی

علائمی که DSM برای این اختلال مطرح کرده است به شرح زیر می باشد:

  • تخیلات، امیال یا رفتار های باز پیدا، شدید و تحریک کننده ی جنسی درباره درد کشیدن جسمی یا روانی یک شخص دیگر وجود دارد.
  • فعالیت آزارگری مهم‌ ترین منبع تحریک جنسی است و یا برای رسیدن به اوج لذت جنسی ضروری است.
  • عدم تمایل برای معاشقه و پیش نوازی.
  • افکار مداوم درباره برقراری رابطه جنسی.
  • استفاده از الفاظ رکیک و فحاشی جنسی.
  • میل برای آسیب رساندن به اندام‌ های جنسی فرد مقابل.
  • بعضی خیال پردازی‌ های جنسی پیرامون بر قراری رابطه جنسی گروهی و یا وارد کردن فرد سومی به رابطه جنسی.
  • برقراری روابط جنسی با افراد متعدد و آسیب رساندن فیزیکی به افراد.
  • این علائم باید حداقل 6 ماه در فرد وجود داشته باشد.

علل اختلال آزارگری جنسی

  • عوامل ارثی و وراثتی
  • اختلال های هورمونی
  • مورد سو استفاده جنسی قرار گرفتن در کودکی
  • درگیری فرد از کودکی با روابط بیمار گونه

تشخیص اختلال آزارگری جنسی

اصولا کسی که مبتلا به این اختلال باشد به صورت خود جوش دنبال درمان نمی باشد. به همین دلیل در جمعیت عمومی میزان شیوع این اختلال کار دشواری می باشد. متخصص بهداشت روان از طریق مصاحبه با فرد مبتلا و همچنین گفت و گو با شریک جنسی فرد، خانواده و دوستان وی می تواند این اختلال را تا حدودی تشخیص داده البته علائم فرد نیز طبق DSM باید بررسی شود.

درمان اختلال آزارگری جنسی

کلینیک های سلامت جنسی برای درمان افراد راهکار هایی ارائه می دهند از جمله معروف ترین روش درمانی برای این افراد روان درمانی بینش مدار یا شرطی سازی انزجاری می باشد که نقش شریک جنسی در این درمان پر رنگ می باشد. درمان شناختی-رفتاری CBT نیز به فرد کمک می کند تا الگوهای برانگیختگی جنسی را بشناسد و پاسخ‌ های جدید و سالمی به خواسته‌ های خویش بدهد. تکنیک درمانی دیگری به نام بازسازی شناختی به فرد کمک می کند تا الگوهای تفکر تحریف شده اش را شناسایی و بر آن غلبه کند.

از دارو درمانی نیز برای این افراد که علائم شدیدی دارند نیز استفاده می کنند. داروهای ضد افسردگی رفتار تکانشی را کاهش می دهند و داروهای ضد آندروژنی که میل جنسی را سرکوب می کنند نیز ممکن است برای درمان اختلال آزارگری جنسی استفاده شوند.

جمع بندی

در این دسته از انحرافات جنسی افراد افکار بیمارگونه ای را در ذهن خویش پرورش می دهند و باعث مشکلات فردی و اجتماعی زیادی در زندگی فرد می شود. ضروری است که افراد مبتلا درمان خود را در الویت قرار دهند. اگر شریک جنسی و یا همسرتان به این اختلال مبتلا می باشد به وی کمک کنید و در روند درمان همراه او باشید.

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟

تقریبا

خیر

دانلود مطلب

فهرست مطلب