خودکشی و علل آن

تصویر پروفایل
خودکشی و علل آن

مقدمه

انسان یک موجود فانی است. مرگ به شکل های گوناگون اتفاق می افتد. در این میان خودکشی راهی است که برخی افراد برای پایان بخشیدن به زندگی آن را انتخاب می کنند.

خودکشی چیست؟

از نظر سازمان بهداشت جهانی (عملی با یک نتیجه مرگبار که قربانی، با آگاهی یا انتظار یک نتیجه مرگبار و که با هدف اعمال تغییراتی به آن مبادرت می کند).

 گاهی اوقات ممکن است افراد دست به انجام کارهایی بزنند که ریسک مرگ در آن بالا باشد. مانند انجام فعالیت های ورزشی خطرناک یا انتخاب شغل های پر خطر، اما از آنجایی که هدف این افراد از انتخاب هایشان چیزی غیر از پایان بخشیدن به زندگی می باشد در نتیجه اگر در حین انجام به این فعالیت ها مرگ رخ دهد سانحه تلقی میشود.

از دیدگاه جامعه شناسی خودکشی بر اثر وجود اشکال در روابط بین فردی رخ می دهد و از دیدگاه روانشناسی خشم معطوف به خویشتن می باشد.

انواع خودکشی

گاهی منجر به مرگ می شود که به آن خودکشی موفق می گویند.

گاهی منجر به مرگ نمی شود که آن را خودکشی ناموفق می گویند.

افکار شامل جنبه ذهنی می شود، قبل از اینکه فرد اقدام به خودکشی کند در فرد مشغله فکری ایجاد می کند.

علل خودکشی

اختلافات خانوادگی، شکست عاطفی، بیکاری، عوامل اجتماعی، بیماری، اختلالات روانی، اختلالات شخصیت، اعتیاد به الکل، تحولات شدید اقتصادی می توانند علل این اقدام باشند.

اختلالات روانشناختی و خودکشی

اقدام به پایان دادن به زندگی در افراد مختلف به دلایل مختلف صورت می گیرد. وجود عوامل روانشناختی در فرد می تواند عامل مهمی در ارتکاب به این عمل باشد. اختلالاتی همچون افسردگی شدید، اعتیاد به الکل، اسکیزوفرنی، اختلال شخصیت ضداجتماعی و اختلال شخصیت هیستیریک.

در میان افراد مبتلا به اختلالات روانشناختی افراد مبتلا به افسردگی شدید بیشترین اقدام به را دارند.

افراد دچار اختلال شخصیت مرزی نیز بیشترین رفتار خودکشی را دارند. این افراد دچار ناپایداری خلق و عاطفه هستند. خود انگاره نیز در این افراد ضعیف می باشد. این ویژگی های شخصیتی امکان رفتار خودکشی را در آن ها بالا می برد.

اعتیاد به الکل به خودی خود علت اقدام به خودکشی نمی باشد. برخلاف آنچه که مصرف کنندگان الکل تصور می کنند الکل در کاهش افسردگی موثر نمی باشد، بلکه زیاده روی در مصرف الکل منجر به افسردگی می شود. سیکل معیوب افسردگی-مصرف الکل-افسردگی می تواند عامل خودکشی باشد. کما اینکه در بررسی بر روی افرادی که اقدام به این عمل کرده اند در خون برخی از آن ها میزان زیادی الکل وجود داشته است.

در مردان جوان زیر 30 مبتلا به اسکیزوفرنی خودکشی بیش از سایر مبتلایان رخ می دهد.

در افراد مبتلا به شخصیت ضد اجتماعی گاهی گرایش به انجام رفتارهای تهاجمی به سمت خود فرد معطوف می شود. این امر موجب اقدام به آسیب زدن به خویش و حتی اقدام به خودکشی می شود.

افراد مبتلا به اختلال شخصیت هیستریک نیاز شدید به مورد توجه دیگران قرار گفتن را در خود احساس می کنند. در مقابل عدم توجه قرار گرفتن به شکل های گوناگون از جمله خودکشی واکنش نشان می دهند.

جمع بندی

شاید تصمیم گرفتن در مورد پایان دادن به زندگی یک تصمیم کاملا شخصی در نظر گرفته شود که فرد به دلایل مختلف اقدام به آن می کند. اما بی شک خانواده و اطرافیان فرد نیز تحت تأثیر این عمل قرار می گیرند.

هدف همه افراد از اقدام به پایان دادن به زندگی که از نظر آن ها همراه با سختی و رنج می باشد رهایی از درد و رنج می باشد. این عمل فقط در یک طبقه اجتماعی خاص رخ نمی دهد اما بین بی کاری و نداشتن شغل، فقر و خودکشی رابطه مستقیم وجود دارد. آمار نشان می دهد در افراد مجرد نیز بیش از افراد متأهل صورت می گیرد.

تحقیقات نشان داده است که عامل مذهب( مذاهب ابراهیمی) عاملی برای کاهش به اقدام به خودکشی می باشد.

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟

تقریبا

خیر

دانلود مطلب

فهرست مطلب